середа, 12 квітня 2023 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Прем'єр Польщі назвав зброю, яку США додатково передадуть Києву

Прем'єр Польщі назвав зброю, яку США додатково передадуть Києву
Від початку повномасштабної агресії РФ США підтримують Україну. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сполучені Штати Америки здійснюватимуть додаткові поставки озброєння в Україну.

Зокрема, йдеться по танки Abrams і бойові машини піхоти Bradley. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час пресконференції у Вашингтоні 12 квітня, пише "Укрінформ".

"Американці робитимуть додаткові поставки озброєння в Україну, зокрема, ми говорили про БМП Bradley, танки Abrams. Це вже питання для американців", – зазначив Моравецький.

На його думку, поляки зробили те, що від них залежало у питанні військової допомоги Україні. Він задоволений тим, що Україна зараз купує у Польщі зброю, зокрема, на кошти міжнародних інституцій, таких як ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін подвоїв зусилля": розвідка США заявила про переломний момент у війні

"Ці кошти потрапляють до Києва, а Київ замовляє в Польщі Rosomak (БТР. – Gazeta.ua), Rak (самохідні міномети. – Gazeta.ua), Krab (самохідні артустановки. – Gazeta.ua), Piorun (переносні зенітно-ракетні комплекси. – Gazeta.ua) та багато інших видів зброї", – підкреслив Моравецький.

Він назвав це дуже доброю інформацією для польської промисловості.

"Звичайно, ми намовляли американців, аби вони якомога ширше допомагали (Києву. – Gazeta.ua), оскільки від цього залежить, як швидко може бути завершена війна перемогою України", – наголосив польський прем'єр.

4 квітня Пентагон оголосив про новий пакет допомоги для України. Він містить зокрема додаткові боєприпаси для HIMARS, ЗРК Patriot, а також артилерійські снаряди. Пакет складається з двох частин. Перша, на $2,1 млрд, фінансується з Ініціативи сприяння безпеці України, в межах якої зброя замовляється у виробників, а не береться із запасів американських збройних сил.

Решта $500 млн, які припадають передусім на боєприпаси, надійдуть у межах президентської Ініціативи зі скорочення озброєнь, яка дозволяє лідеру США в надзвичайних ситуаціях передавати зброю із американських запасів.

Зараз ви читаєте новину «Прем'єр Польщі назвав зброю, яку США додатково передадуть Києву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі