понеділок, 28 березня 2022 21:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Представник Абрамовича підтвердив отруєння олігарха

Представник Абрамовича підтвердив отруєння олігарха
Російського олігарха Романа Абрамовича могли отруїти хімічною зброєю. Фото: "ТАСС"

Представник російського олігарха Романа Абрамовича підтвердив, що мільярдер кілька тижнів тому відчував симптоми отруєння. Сталося це під час мирних переговорів у Києві.

Зараз мільярдер почувається нормально і продовжує брати участь у переговорах. Про це повідомляє BBC з посиланням на джерело, близьке до Абрамовича.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Спекуляції" - Подоляк різко відреагував на інформацію про отруєння переговорників із РФ

Представник президента Володимира Зеленського зазначив, що не має інформації про будь-які підозри на отруєння членів делегації.

Про те, що росіянин мав симптоми отруєння в Києві 3 березня, також повідомляє американське видання Wall Street Journal та журналісти-розслідувачі Bellingcat. За словами західних фахівців, які вивчили інцидент, важко визначити, чи були симптоми спричинені хімічною або біологічною зброєю чи певним електромагнітним випромінюванням.

Журналісти-розслідувачі Bellingcat повідомили, що три члени російської делегації, які брали участь у переговорах між Україною та РФ, відчували симптоми отруєння хімічною зброєю. Одним із них став нібито російський мільярдер Роман Абрамович. Розслідувачі повідомляють, що Абрамович та ще один російський олігарх брали участь у переговорах разом з українським нардепом Рустемом Умєровим. 3 березня переговори закінчилися близько 22:00.

Умєров, який входить до складу української делегації на переговорах, спростував чутки про своє отруєння. Вранці 28 березня заявив, що з ним усе гаразд. Додав, що не варто довіряти неперевіреним джерелам інформації.

Зараз ви читаєте новину «Представник Абрамовича підтвердив отруєння олігарха». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі