вівторок, 27 вересня 2022 07:41

З'явилася реакція Японії на затримання їхнього консула у РФ

З'явилася реакція Японії на затримання їхнього консула у РФ
Японія висловила протест Росії через затримання свого консула у РФ. Фото: Getty Images

Посла Росії у Японії Михайла Галузіна викликали у міністерство закордонних справ країни.

Там йому висловили протест через затримання консула японського генконсульства у російському Владивостоку. Про це заявив міністр закордонних справ Японії Есімас Хаясі 26 вересня, пише NHK.

Він зазначив, що дії російської сторони є порушенням Віденської конвенції, і це є абсолютно неприйнятним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тактична ядерна зброя Путіна може завдати такої ж шкоди, що атомні бомби, скинуті на Японію" – Бред Лендон

"У відповідь на це сьогодні заступник міністра закордонних справ Японії Такео Морі викликав посла Росії в Японії Галузіна до міністерства закордонних справ, де висловив різкий протест, зажадав від російської сторони офіційних вибачень. Я наполегливо закликаю російську сторону серйозно поставитися до протесту та пропозиції японської сторони", – сказав Хаясі.

За його словами, затриманий "не чинив протиправних дій". Міністр також розкритикував обставини затримання дипломата, оскільки "вжили примусових заходів".

Хаясі додав, що затриманого вже звільнили.

26 вересня у Росії заявили про затримання японського консула Мотокі Тацунорі нібито за "шпигунство". По дипломатичних каналах японській стороні заявили протест, а консула оголосили персоною "нон грата".

Зараз ви читаєте новину «З'явилася реакція Японії на затримання їхнього консула у РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі