понеділок, 07 жовтня 2024 10:41

"Поширюється мерзенна ненависть": прем'єр Великої Британії висловився про війну на Близькому Сході

"Поширюється мерзенна ненависть": прем'єр Великої Британії висловився про війну на Близькому Сході
Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер закликав сторони діяти стримано. Фото: x.com/10DowningStreet

Прем'єр-міністр Великої Британії Кір Стармер сказав, що після нападу ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня на євреїв і мусульман була спрямована "мерзенна ненависть".

Він написав про це у статті для Sunday Times.

Стармер закликав усі сторони "діяти стримано і повернутися до політичних, а не військових рішень".

"Полум'я цього смертоносного конфлікту зараз загрожує поглинути регіон. А іскри запалюють ґніт в наших власних громадах тут, вдома", - написав прем'єр.

Він додав, що "завжди знайдуться ті, хто використає конфлікт за кордоном для розпалювання конфлікту тут".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ізраїль ліквідував одного з ватажків ХАМАСу

Політик наголосив, що єдиним рішенням конфлікту в Газі є звільнення всіх заручників, негайне припинення вогню і зняття всіх обмежень на гуманітарну допомогу.

"Але це лише перші кроки на шляху до тривалого миру і безпеки як для палестинців, так і для ізраїльтян. Нам потрібне рішення на основі принципу двох держав, коли Ізраїль нарешті буде в безпеці поряд з давно обіцяною палестинською державою", - підсумував Стармер.

Вранці 7 жовтня 2023 року бойовики ХАМАС завдали масованого ракетного удару по Ізраїлю.

Крім того, бойовики розпочали наземне вторгнення на ізраїльську територію. Члени ХАМАС захоплювали території, вбивали людей та брали заручників. Посольство Ізраїлю в США повідомляло про 100 викрадених бойовиками ізраїльтян.

У перший день війни на територію Ізраїлю із Сектору Гази могли проникнути до 1 тис. бойовиків угруповання ХАМАС. За даними ЦАХАЛ, для цього терористи використали зроблені в прикордонному паркані безпеки декілька десятків "дірок".

Іран із серпня готував із угрупованням ХАМАС комбінований план вторгнення в Ізраїль. Представники служби безпеки Ірану допомогли ХАМАСу спланувати атаку й дозволили напад під час зустрічі в Бейруті минулого понеділка.

Зараз ви читаєте новину «"Поширюється мерзенна ненависть": прем'єр Великої Британії висловився про війну на Близькому Сході». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі