понеділок, 07 жовтня 2024 11:12

У Пакистані стався вибух біля аеропорту: багато жертв

У Пакистані стався вибух біля аеропорту: багато жертв
У Пакистані підірвали колону китайських інженерів. Фото: eastnews.ua

У Пакистані підірвали колону китайських інженерів.

Відомо про двох загиблих і десятки поранених, пише BBC.

"У Пакистані ввечері 6 жовтня неподалік аеропорту Карачі стався вибух, який атакував колону автомобілів китайської компанії, що займається будівництвом електростанцій в країні. До лікарні було доставлено 10 постраждалих, серед яких один перебуває у критичному стані. Щонайменше двоє китайців загинули", - повідомляє пакистанська поліція.

Посольство КНР у Пакистані підтвердило загибель двох громадян КНР і повідомило про поранення ще одного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хезболла вгатила ракетами по півночі Ізраїлю - 10 поранених

"Відповідальність за вибух узяло на себе сепаратистське угруповання "Армія визволення Белуджистану", що вже тривалий час проводить атаки на китайців, які працюють в Пакистані. Вони виступають за відділення провінції Белуджистан, стверджуючи, що місцеві жителі не отримують належної частки від прибутків китайських проєктів у регіоні, багатому на корисні копалини", - пише видання.

Белуджі - народ, який проживає в Пакистані, Ірані та Афганістані. У пакистанському Белуджистані вони становлять понад третину населення.

Водночас громадяни Китаю, на яких було скоєно напад, працювали на будівництві двох вугільних електростанцій компанії Port Qasim Power Generation Co Ltd, розташованих у порту Касим, неподалік Карачі, у провінції Сіндх, а не в Белуджистані.

Ізраїль завдав точного удару по терористах ХАМАСу, які діяли в командно-контрольних центрах у Секторі Гази. Вони були вбудовані у лікарні "Шухада аль-Акса" в районі Дейр-аль-Балаха, передає ЦАХАЛ.

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані стався вибух біля аеропорту: багато жертв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі