неділя, 06 березня 2022 08:40

Порт у Британії відмовився розвантажувати російську нафту із танкера ФРН

Порт у Британії відмовився розвантажувати російську нафту із танкера ФРН
Британія заборонила захід до своїх портів судам, які мають будь-який стосунок до РФ. Фото: pixabay.com

У Великій Британії порт відмовився розвантажувати російську нафту з німецького танкера.

Докери в британському Чеширі відмовляються розгрузити судно Seacod, яке ходить під німецьким прапором, пише ВВС.

"Судно пришвартоване до термінала на річці Мерсі. Зазвичай нафта через нього перекачується на нафтопереробний завод Стенлоу", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США та Польща можуть надати Україні винищувачі

Британія заборонила захід до своїх портів судам, які мають будь-який стосунок до РФ, через її вторгнення в Україну. Seacod ходить під німецьким прапором, тож вантаж судна формально не підпадає під заборону. Водночас профспілка робітників Unite закликала уряд усунути цю лазівку.

"Робітники Unite на об'єкті за жодних обставин не розвантажуватимуть російську нафту, незалежно від національної належності судна, яке її доставляє", - заявив секретар Unite Шерон Грем.

Уряд Великої Британії 28 лютого оголосив про намір вжити додаткових обмежувальних економічних заходів у відповідь на вторгнення Росії в Україну, націливши їх на центральний банк Російської Федерації

24 лютого Велика Британія оголосила, що заморожує активи ВТБ-банку й можливості роботи "Аерофлоту". Також британський прем'єр Борис Джонсон пообіцяв санкції проти інших російських банків.

А США заявили, що обмежать РФ здатність вести бізнес у доларах, фунтах та єнах, також запровадили санкції проти ВТБ та інших росбанків.

ЄС може відключити від SWIFT і Білорусь, диктатор із якої Олександр Лукашенко є співучасником воєнних злочинів проти України.

Зараз ви читаєте новину «Порт у Британії відмовився розвантажувати російську нафту із танкера ФРН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі