пʼятниця, 16 липня 2021 12:30

Помер крокодил, якого приручила людина
4

Чіто виступав щонеділі ​​з хижаком довжиною майже п'ять метрів
Фото: REUTERS
Чіто виступав щонеділі ​​з хижаком довжиною майже п'ять метрів
Чіто виступав щонеділі ​​з хижаком довжиною майже п'ять метрів
Чіто виступав щонеділі ​​з хижаком довжиною майже п'ять метрів

Помер крокодил, якого 23 роки тому приручив чоловік на Коста-Ріці.

Жілберто "Чіто" Шедд знайшов хижака 1989 року на березі річки Ревентасон, де той помирав від вогнепального поранення. За пів року він вилікував його, щотижня годував - приблизно 32 кг курки й риби, проявляв до нього велику прихильність. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Крокодил з'їв понад 80 людей

"Я продовжував годувати, поки його вигляд не покращився. Намагався погладити, щоб він відчував, що я дбаю про нього. Коли торкався, він іноді трохи дратувався, але я продовжував пестити його. І говорив: розслабся. Я хочу бути твоїм другом. Поводься добре", - каже Чіто.

Він так багато часу проводив з крокодилом, що дружина пішла. Зрештою, тварина, якого Чіто назвав Почо, видужала. І він повернув крокодила в дику природу - випустив у річку неподалік від будинку. Але на наступний ранок Чіто виявив, що його друг спить біля будинку. Крокодил вирішив залишитися з людиною.

Чіто почав виступати з рептилією. Крокодил навіть відгукувався на своє ім'я. Пізніше відео з Чіто й Почо показали на телебаченні. Тоді їхня слава швидко поширилася світом.

Щонеділі Чіто, одягнений тільки в пошарпані старі шорти й бандану, пірнав в озеро біля будинку. Пачо мчав до нього, широко розтуляючи щелепи, наче збирався атакувати. Але лише для того, щоб в останній момент затулити їх і дістати поцілунок у морду. Чіто показував виступ із крокодилом і брав $2 за шоу.

Південноафриканський режисер Роджер Горрокс, який зняв документальний фільм про Чіто й Почо, припустив, що кульове поранення, завдане фермером, який намагався захистити свою худобу, могло ушкодити мозок Почо та зруйнувати його природні хижі інстинкти. Він попередив, що навіть через роки, коли дикі тварини здавалися ручними, вони можуть повернутися до істинної природи без попередження.

Зрештою, Почо помер природною смертю. На зворушливих похоронах, влаштованих по-людськи, Чіто співав мертвому вихованцеві й тримав його лускату лапу. Тварину бальзамували й поклали в будинок Чіто. Зараз Чіто намагається навчити іншого Пачо, але йому поки що не вдається.

На початку липня крокодил на Шрі-Ланці спричинив паніку в місті після того, як заліз у будинок і спробував напасти на людей, які намагалися схопити його. Жителі помітили рептилію приблизно 2,5 м завдовжки.

Зараз ви читаєте новину «Помер крокодил, якого приручила людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі