четвер, 10 червня 2021 15:37

Крокодил з'їв понад 80 людей

Крокодил з'їв понад 80 людей
Група селян стоїть навколо гігантського крокодила / Getty Images

В Уганді спіймали нільського крокодила, який убив понад 80 людей.

Озеро Вікторія в Уганді - найбільше в Африці й друге за величиною у світі. Але для місцевих воно досі було відоме тим, що там жив 75-річний крокодил Усама, названий на честь знаного терориста. Про це пише Daily Star.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жити з крокодилом: як деякі люди подружилися з небезпечними дикими тваринами

Звір завдовжки 5 м жахав жителів села Луганга впродовж багатьох років. За 15 років він убив десяту частину жителів села. Крокодил любив хапати дітей, коли ті наповнювали відра водою на березі озера чи плавали в рибальських човнах. Хижак навмисно перекидав човни чи вистрибував на них, стягуючи жертв у воду. Місцеві вважали тварину втіленням диявола.

Урешті, група з 50 місцевих чоловіків і ловців диких звірів після тижня вистежування заманила звіра в пастку, використовуючи для приманювання рештки корови. Група зв'язала хижака й затягнула на пікап.

Селяни хотіли вбити тварину, але їм заборонили. Чиновники передали її власнику крокодилячої ферми для розведення. Вони сподіваються, що убивця породить сотні гігантських крокодилів, шкіру яких можна потім перетворити на аксесуари на експорт закордон. Ферма також є туристичною пам'яткою, у якій приблизно 5000 крокодилів відгодовують для забиття.

Зараз ви читаєте новину «Крокодил з'їв понад 80 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі