понеділок, 09 листопада 2009 12:22

Польські містечка допомагають Україні долати епідемію

Польські містечка допомагають Україні долати епідемію

Один із адміністративних округів Західного Помор"я (Польща) вислав до міста-побратима Нового Роздолу на Львівщині цілу вантажівку з ліками, вітамінами та 20-ма тисячами противірусних масок. Ці кошти витрачалися з ресурсів, призначених на партнерське співробітництво, пише польське видання Rzeczpospolita.

Крім того, депутати міста Жешув у п"ятницю одноголосно проголосували за переведення 66 тисяч злотих (185 тисяч грн) на допомогу трьом містам-побратимам з України.

Юридичну підставу для такого рішення шукали більше тижня. Після консультацій з юристами підкарпатського воєводства, вони послалися на положення самоврядування ґміни (група сіл і міст) у співробітництві з місцевою і регіональною громадськістю інших держав. Проте юристи міста не до кінця впевнені, чи з коштів можна фінансувати боротьбу з епідемією "свинячого" грипу закордоном.

Також депутати відомого польського курортного містечка Закопане призначили 32 тисяч злотих (90 тисяч грн) на допомогу українському місту Стрий Львівської області.

Представники регіональної рахункової палати переконують, що не будуть засуджувати політику ґмін, які вирішили надати допомогу Україні в боротьбі з пандемією грипу.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Польські містечка допомагають Україні долати епідемію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі