субота, 19 березня 2022 14:13

Спецтема: Війна Росії проти України

Польща запропонує ЄС запровадити повну заборону торгівлі з Росією

Польща запропонує ЄС запровадити повну заборону торгівлі з Росією
"Йдеться про суверенну країну - Україну - але і про безпеку НАТО", - додав Матеуш Моравецький. Фото: Українська правда

Польща на наступному саміті ЄС офіційно запропонує новий пакет санкцій проти Росії, яка атакувала Україну. Обмеження хочуть розширити до рівня "торгової блокади" як морем, так і сушею. Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє National Post.

"Польща пропонує якнайшвидше додати до цього пакету санкцій торговельну блокаду як для морських портів, так і заборону на сухопутну торгівлю", - сказав Моравецький.

За його словами, такий крок "додатково змусить Росію задуматися над тим, щоб припинити цю жорстоку війну".

"Йдеться про життя і смерті десятків, а може, сотень тисяч людей, йдеться про суверенну країну - Україну - але і про безпеку НАТО", - додав Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Потрібен союз із ядерною державою" - як Україна має діяти на дипломатичному фронті

Один зі світових лідерів у наданні цифрових рішень у галузі управління електроенергією та автоматизації Schneider Electric призупинив інвестиції та постачання в РФ та Білорусь.

Найбільший китайський виробник професійної техніки та електроніки Dahua призупиняє всі поставки до Росії, а весь товар який залишиться на складах у РФ, компанія забере назад.

Японський розробник і видавець комп'ютерних ігор Square Enix, відомий за Guardians of the Galaxy, Deus Ex, Final Fantasy, NieR, Life is Strange, Tomb Raider та Outriders, призупинив продажі у РФ.

Зараз ви читаєте новину «Польща запропонує ЄС запровадити повну заборону торгівлі з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі