пʼятниця, 30 червня 2023 17:39

Польща хоче розмістити у себе ядерну зброю

Польща хоче розмістити у себе ядерну зброю
Польща хоче приєднатися до програми ядерного обміну. Фото: Pexels

Польща хотіла б розмістити у себе ядерну зброю.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький сказав про бажання приєднатися до програми ядерного обміну серед країн НАТО через наміри РФ розмістити тактичну ядерну зброю у Білорусі, повідомляє Polsat News.

"Остаточне рішення буде залежати від наших американських, натовських партнерів. Ми заявляємо про нашу волю діяти швидко в цьому питанні", – зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін втратив частину своєї влади" – чому Лукашенко заявив про переміщення ядерної зброї в Білорусь

Додав, що не хоче сидіти склавши руки, поки російський президент Володимир Путін нагнітає різного роду загрози.

Ядерний обмін – це програма ядерного стримування НАТО. Дозволяє надавати ядерні боєголовки державам Альянсу, які не мають власної ядерної зброї. З листопада 2009 року у рамках програми ядерна зброя США розміщена в Бельгії, Німеччині, Італії, Нідерландах і Туреччині.

27 червня білоруський диктатор Олександр Лукашенко заявив, що значна частина російської ядерної зброї вже завезена в Білорусь. Лукашенко зазначив, що за збереження російської ядерної зброї він несе персональну відповідальність. За його словами, обслуговуванням розміщеної в Білорусі ядерної зброї займаються російські військові. Білорусь розробляє алгоритм застосування ядерної зброї.

Лукашенко розпорядився привести армію в повну бойову готовність. За інформацією білоруських ЗМІ, відповідне розпорядження під час церемонії вручення погонів вищому офіцерському складу у вівторок він віддав на тлі спроби заколоту у Росії.

Зараз ви читаєте новину «Польща хоче розмістити у себе ядерну зброю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі