пʼятниця, 02 серпня 2019 07:34

Польща скасувала податки для боротьби з міграцією

  Вже 15% поляків заявили про готовність повернутися в рідну країну. Фото: rumigration.com
Вже 15% поляків заявили про готовність повернутися в рідну країну. Фото: rumigration.com

Польща скасувала податок для фізичних осіб, яким не виповнилося 26 років і дохід яких менше 85,5 тис. злотих (20 тис. євро) на рік. Таким чином уряд країни має намір зупинити виїзд громадян з країни і збільшити доходи близько двох мільйонів чоловік.

Податок зменшився для молодих працівників з 18% до нуля. Таке рішення прийняв польський уряд, щоб зупинити виїзд громадян з країни. Це дозволить збільшити доходи близько двох мільйонів громадян. повідомляє DW.

З моменту вступу Польщі до Європейського Союзу в 2004 році з країни виїхали близько півтора мільйона поляків-це майже населення Варшави. За іншими даними, країну покинули близько двох мільйонів громадян Польщі.

За результатами недавніх опитувань вже 15% поляків заявили про готовність повернутися в рідну країну. Найбільше позитивних відповідей по поверненню було отримано від тих громадян Польщі, які проживають у Великобританії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща хоче заснувати в ООН посаду спецпредставника щодо України

У Польщі в майбутньому може знадобитися робоча сила. Імміграційна політика Польщі має зосередитися на циклічній та короткочасній імміграції. Потрібно створити системи інтеграції та асиміляції іноземців, які планують залишитися у Польщі. Якщо у майбутньому демографічна ситуація країни не поліпшиться і поляки не будуть повертатися з еміграції, то потрібно буде залучати мігрантів.

Зараз ви читаєте новину «Польща скасувала податки для боротьби з міграцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі