четвер, 10 серпня 2023 11:26

Польща посилить кордон із Білоруссю 10 тис. військових

Польща посилить кордон із Білоруссю 10 тис. військових
На кордоні з Білоруссю буде близько 10 тис. польських солдатів. Фото: pixabay.com

Польща має намір розмістити на кордоні з Білоруссю 10 тис. військових. 6 тис. із них перебуватимуть у резерві, постійно підвищуючи кваліфікацію.

Про посилення кордону заявив 10 серпня міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Протягом двох років у нас буде найсильніша сухопутна армія в Європі. Краще витратитися на Військо Польське, ніж на іноземні війська", – сказав міністр.

За його словами, кількість солдатів на польсько-білоруському кордоні "буде приблизно такою ж, як і раніше".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польша готує наймасштабніший за 35 років військовий парад

"Буде близько 10 тис. солдатів: 4 тис. осіб будуть військовослужбовцями, які безпосередньо беруть участь в операції, що стосується підтримки прикордонної служби на кордоні, а ще 6 тис. перебуватимуть у резерві. Це будуть солдати, які підвищуватимуть кваліфікацію у гарнізонах, відтворених на сході країни", – пояснив Блащак.

1 серпня у Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Перетин кордону відбувся в районі міста Біловежі на дуже низькій висоті.

У липні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що понад 100 "вагнерівців" перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі.

7 серпня у Білорусі заявили про військові навчання на кордоні з Польщею і Литвою.

Зараз ви читаєте новину «Польща посилить кордон із Білоруссю 10 тис. військових». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі