понеділок, 07 серпня 2023 14:10

У Білорусі заявили про військові навчання на кордоні з Польщею і Литвою

У Білорусі заявили про військові навчання на кордоні з Польщею і Литвою
Білоруське міноборони опублікувало фото техніки. Фото: t.me/modmilby

У Білорусі заявили про початок командно-штабного навчання з шостою окремою гвардійською механізованою бригадою.

Тамтешнє міністерство оборони повідомило, що навчання відбудеться на полігоні "Гожський" і на ділянках місцевості у Гродненській області, яка межує з кордонами Польщі і Литви.

Заявили, що під час навчання "будуть відпрацьовані питання управління підрозділами під час ведення бойових дій".

Також заявили, що під час підготовки "активно використовувався досвід "спеціальної воєнної операції" (так кремлівська пропаганда називає повномасштабну російську агресію проти України. – Gazeta.ua), а саме: широке застосування безпілотних літальних апаратів; тісна взаємодія танкових та мотострілкових підрозділів з підрозділами інших родів військ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін і Лукашенко можуть влаштувати провокацію з "вагнерівцями" – президент Литви

"У ході навчально-бойових дій буде відпрацьовано питання тактичної медицини, зокрема евакуації умовно поранених", – повідомило білоруське міноборони.

1 серпня у Польщу залетіли два гелікоптери з території Білорусі. Перетин кордону відбувся в районі міста Біловежі на дуже низькій висоті.

У липні прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що понад 100 "вагнерівців" перемістилися в бік Сувальського перешийка поблизу Гродна в Білорусі.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі заявили про військові навчання на кордоні з Польщею і Литвою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі