пʼятниця, 20 травня 2022 17:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Щодо її вступу до НАТО: Ердоган погодився на перемовини з Фінляндією

Щодо її вступу до НАТО: Ердоган погодився на перемовини з Фінляндією
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган анонсував розмову з представником Фінляндії. Фото: eastnews.ua

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган анонсував розмову з представником Фінляндії щодо заявки Гельсінкі на приєднання до НАТО.

21 травня відбудуться перемовини, повідомляє Sky News.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава МЗС Туреччини зустрінеться з Блінкеном на тлі "вето Ердогана"

Під час брифінгу 20 травня Ердоган заявив, що вже обговорив питання з прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте. Також на суботу запланована розмова турецького президента з представником Великої Британії.

Поки що турецький президент не розкрив, з ким із представників влади Фінляндії чи Великої Британії розмовлятиме. Головною темою обговорення залишається небажання Туреччини дати згоду на вступ до НАТО Фінляндії та Швеції через "їхню лояльність до Робітничої партії Курдистану".

Ердоган назвав стосунки з Росією стратегічно важливими. Країна імпортує 50% природного газу з Росії і не збирається від нього відмовлятися. Туреччина не планує розривати зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним.

Туреччину може очікувати ізоляція в НАТО, якщо вона заблокує вступ Фінляндії та Швеції. Про це сказав голова провідної фракції Європарламенту - Європейської народної партії Манфред Вебер. Він сказав, що кожного, хто поставить під питання згуртованість у НАТО, ізолюють усередині спільноти.

Зараз ви читаєте новину «Щодо її вступу до НАТО: Ердоган погодився на перемовини з Фінляндією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі