вівторок, 10 жовтня 2023 03:13

Племінник Кеннеді оголосив, що йде в президенти США

Племінник Кеннеді оголосив, що йде в президенти США
Роберт Кеннеді-молодший йде в президенти США. Фото: ВВС

Роберт Ф. Кеннеді-молодший, племінник Джона Кеннеді, оголосив, що буде балотуватися на пост президента США в 2024 році як незалежний кандидат.

Він офіційно відмовився від участі в праймеріз демократів, пише видання Axios.

"Кеннеді може стати несподіваним суперником у напруженій боротьбі між президентом Джо Байденом та його суперником Дональдом Трампом, який є лідером праймеріз GOP", - йдеться в публікації.

Опитування Ipsos/Reuters показало, що в тристоронньому поєдинку 2024 року 33% респондентів підтримують Трампа, 31% - Байдена та 14% підтримують Кеннеді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Син Трампа не побачив війни в Україні: йому відповіли

Кеннеді вирішив брати участь у президентських перегонах через "тиранію корупції, яка позбавляє нас доступного життя, віри в майбутнє і поваги один до одного", стверджує він.

"Люди підозрюють, що розкол в суспільстві навмисно зрежисований. Їм набридло бути обдуреними, і вони готові повернути свою владу", - заявив він.

Його сестра Керрі Кеннеді заявила, що сім'я засуджує таке рішення брата і вважає його небезпечним для США.

"Боббі може носити те ж ім'я, що і наш батько, але він не поділяє тих же цінностей, поглядів і суджень", - йдеться в заяві Керрі.

Президентські вибори у США 2024 року - чергові вибори президента Сполучених Штатів Америки, які заплановані на вівторок 5 листопада та стануть 60-ми виборами президента США.

На виборах 2020 року Байден переміг експрезидента Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року. Трамп є фаворитом у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році. Водночас Трамп зазначає, що має добрі стосунки з диктатором Володимиром Путіним, хоча й на посаді президента він нібито жорстко ставився до Росії.

Зараз ви читаєте новину «Племінник Кеннеді оголосив, що йде в президенти США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі