неділя, 29 жовтня 2017 10:25

Північнокорейські ракети загрожують країнам Європи

Північнокорейські ракети загрожують країнам Європи
Під загрозою ураження північнокорейськими ракетами знаходяться країни Європи. Фото: washtimes.com

Під загрозою ураження північнокорейськими ракетами знаходяться країни Європи.

Про це заявив генсек Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг перед початком візиту до Японії, пише "Інтерфакс-Україна".

"Ми визнаємо, що Європа знаходиться в зоні досяжності північнокорейських ракет. Країни НАТО вже знаходяться під загрозою", - повідомив Столтенберг.

Він зазначив, що члени альянсу готові відповісти на загрозу заходами стримування. "НАТО може прийняти рішення про атаку у відповідь", - підкреслив Столтенберг. У той же час він заявив, що виступає за економічні санкції в якості запобіжного тиску на режим у Пхеньяні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАТО звинуватило Росію у брехні про навчання "Захід-2017"

Глава ЦРУ Майк Помпео повідомив, що ракетно-ядерні технології КНДР просунулися до такого рівня, який може дозволити нанести удар по території США. Він розповів про значний прогрес в північнокорейських військових дослідженнях і попередив, що готовність до атаки на адресу Сполучених Штатів може бути досягнута Пхеньяном протягом декількох місяців.

Напередодні глава Пентагону Джеймс Меттіс заявив, що США готові дати масовану військову відповідь на агресію з боку КНДР. За його словами, військову реакцію Вашингтона може спровокувати застосування ядерної зброї не тільки проти самих США, але і їх союзників.

Північна Корея попередила в ООН, що країни, які долучаться до військових дій США проти них, наражаються на помсту. Така погроза міститься в копії ремарок заступника посла Північної Кореї в ООН Кім Ін Рена до засідання Комітету Генеральної Асамблеї ООН з питань ядерної зброї.

Зараз ви читаєте новину «Північнокорейські ракети загрожують країнам Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі