пʼятниця, 13 серпня 2021 16:21

Після пожеж від повеней загинуло щонайменше 27 осіб
8

Наслідки повеней в Туреччині
Фото: Reuters, Getty Images
Наслідки повеней в Туреччині
Наслідки повеней в Туреччині
Наслідки повеней в Туреччині
Наслідки повеней в Туреччині

Кількість загиблих від раптових повеней у Туреччині збільшилася до 27. Ще десятки пропали безвісти.

Президент Реджеп Таїп Ердоган має поїхати до найбільш постраждалого району Кастамону й надати моральну підтримку в п'ятницю після того, як там евакуювали понад 1700 осіб. Багато з них тимчасово розмістили в студентських гуртожитках. Про це пише Daily Mail.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після пожеж Туреччину накрила нова стихія

Спустошення водою північних чорноморських регіонів Туреччини сталося саме тоді, коли потерпіла від стихійного лиха країна взяла під контроль сотні лісових пожеж, унаслідок яких загинули вісім осіб і згоріли ділянки лісу вздовж мальовничого південного узбережжя. Минулого місяця Туреччина також постраждала від повеней у північно-східній провінції. У результаті загинули шестеро осіб.

У районі Кастамону річка вийшла з берегів, затопивши більшу частину міста Бозкурт, де виявили більшість жертв. Зокрема, п'ять мостів повалилися, два пошкоджені. Десятки сіл досі без електрики, а деякі дороги заблоковані.

Екстрені служби заявили, що вода в певних місцях ненадовго піднялася до 4 м. Після чого спала й розлилася регіоном на понад 240 км. Міністр сільського й лісового господарства країни сказав, що район зіткнувся з "катастрофою, яку не бачили 50-100 років". Метеорологічні служби кажуть, що дощі триватимуть у постраждалих районах до кінця тижня.

На схід від столиці Італії Риму вирують лісові пожежі. Особливо постраждало передмістя Тіволі.

Зараз ви читаєте новину «Після пожеж від повеней загинуло щонайменше 27 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі