середа, 31 серпня 2022 16:22

Підозрюють у роботі на РФ: двох високопосадовців "спалили" у Німеччині

Підозрюють у роботі на РФ: двох високопосадовців "спалили" у Німеччині
В уряді канцлера Німеччини Олафа Шольца двох високопосадовців підозрюють у співпраці з Кремлем. Фото: pexels.com

В уряді канцлера Німеччини Олафа Шольца двох високопосадовців підозрюють у співпраці з Кремлем.

Вони часто бували у Російській Федерації і давали неточні дані щодо німецьких газосховищ і роботи "Північного потоку-2". Про це повідомляє німецьке видання Zeit.

Розслідування щодо двох чиновників у міністерстві фінансів ініціював міністр економіки й енергетики, віце-канцлер ФРН Роберт Габек. Він звернувся до Федеральної служби захисту конституції Німеччини і попросив перевірити двох підлеглих, які тривалий час працювали в міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо ви за Путіна – краще сидіть удома: Кулеба прокоментував заборону віз для росіян

Габек запідозрив посадовців у фальшуванні інформації про наповнення німецьких сховищ запасами газу, звітів про енергетичну безпеку держави. А також вони саботували рішення уряду не вводити в експлуатацію "Північний потік-2".

Контррозвідка уже встановила, що один з підозрюваних їздив на "навчання" до РФ. Зараз триває розслідування. Встановлюють, чи не були ці високопосадовці "кротами" Росії в німецькому уряді.

Минулого тижня канцлер ФРН Олаф Шольц заявив, що Німеччина і Канада погодили новий пакет військової допомоги для України. Сказав про системи ППО, ракетні системи й тонни боєприпасів.

У серпні Німеччина передала Україні ще чотири самохідні зенітні установки Gepard. Загалом Україні передали 12 таких установок. У червні в Україну прибули перші німецькі самохідні гаубиці Panzerhaubitze2000.

Зараз ви читаєте новину «Підозрюють у роботі на РФ: двох високопосадовців "спалили" у Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі