понеділок, 06 червня 2022 08:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Перехитрили Путіна: Німеччина й Нідерланди позбуваються російського газу

Перехитрили Путіна: Німеччина й Нідерланди позбуваються російського газу
Торік Нижня Саксонія відмовилася від надання дозволів на реалізацію проєктів, але зараз змінила рішення. Фото: pixabay.com

Щоб скоротити залежність від російського палива Німеччина й Нідерланди вже дістали дозвіл на видобуток власного газу в Північному морі.

Через повномасштабну війну Росії проти України контрольні органи вирішили видати дозвіл на реалізацію європейських газових проєктів, повідомляє Daily Express.

"Російського диктатора Володимира Путіна перехитрили: дві країни ЄС уклали угоду, щоб послабити владу Кремля в Європі. Хоча ЄС ще не включив газове ембарго до пакету санкцій на тлі жорстокої путінської війни, він, безумовно, шукає способи зменшити свою залежність від постачання з Росії", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відмова від російського газу: Євросоюз розробив план

Торік Нижня Саксонія відмовилася від надання дозволів на реалізацію проєктів, але зараз змінила рішення через війну в Україні. Це сталося після того, як російський Газпром заявив, що 31 травня відключить подання газу в Нідерланди, оскільки голландський газовий трейдер GasTerra відмовився сплачувати Кремлю за газ у рублях.

Європейський Союз до кінця червня може домовитися з Єгиптом про постачання зрідженого газу з Ізраїлю. Імовірно, угоду підпишуть під час візиту президента Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн до Каїра.

Раніше Путін заявив: якщо "недружні" країни, які купують російський газ, відмовляться платити в рублях з рахунків у Росії, їх позбавлять постачання. Газпром зупинив їх у Болгарію, Польщу, Нідерланди, Данію і Фінляндію.

Список "недружніх країн", опублікований на початку березня, включає США, членів Євросоюзу, Велику Британію, Канаду, Японію, Швейцарію, Тайвань, Південну Корею, Норвегію, Австралію. Держави ЄС є основними споживачами російського газу.

Зараз ви читаєте новину «Перехитрили Путіна: Німеччина й Нідерланди позбуваються російського газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі