неділя, 03 квітня 2022 04:56

Перед нападом Росії Шольц закликав Зеленського відмовитися від НАТО - ЗМІ

Перед нападом Росії Шольц закликав Зеленського відмовитися від НАТО - ЗМІ
Шольц просив Зеленського не вступати в НАТО. Фото: Getty Images

Перед нападом рф на Україну канцлер Німеччини Олаф Шольц пропонував президенту України Володимиру Зеленському відмовитися від вступу в НАТО і оголосити нейтралітет.

Про це пише The Wall Street Journal.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ми не прийматимемо цього" - Шольц звинуватив Росію в імперіалістичних амбіціях

19 лютого Шольц сказав Зеленському в Мюнхені, що Україна повинна відкликати свої євроатлантичні прагнення, відмовитися від вступу в НАТО і оголосити нейтралітет в рамках широкого європейського договору з безпеки між Заходом і Росією.

Цей договір повинні були підписати президент рф Володимир Путін і президент США Джо Байден, які б спільно гарантували безпеку України.

Зеленський відповів Шольцу, що путіну не можна довіряти в дотриманні такої угоди і, що більшість українців хочуть вступу країни в НАТО.

У Німеччині після цього стурбувалися ще більше. Радники канцлера вважали, що Кремль продовжить тримати війська біля кордонів України, завдаючи їй економічної шкоди, та врешті почне вторгнення.

У Німеччині Україні давали кілька годин після повномасштабного вторгнення Росії. І тому виступали проти постачання зброї Києву та відключення Росії від SWIFT.

Зневіру в оборону України висловив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

"У вас всього кілька годин", - сказав Лінднер послу України у Берліні Андрію Мельнику.

Зараз ви читаєте новину «Перед нападом Росії Шольц закликав Зеленського відмовитися від НАТО - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі