понеділок, 17 лютого 2020 05:23

Пасажири лайнера Diamond Princess летять до США

Пасажири лайнера Diamond Princess летять до США
У США летять понад 300 пасажирів лайнера Diamond Princess. Фото: Інтерфакс

США двома літаками забрали з Японії понад 300 пасажирів круїзного лайнера Diamond Princess.

Більшість пасажирів - американці, повідомляє CNN.

До аеропорту Ханеда у Токіо пасажирів корабля привезли десятьма автобусами. Перед тим обстежили на симптоми коронавірусу. Після приземлення їх також оглянуть американські лікарі.

"Тільки тим, у кого не було симптомів, дозволили сісти на рейси, - сказала речниця Держдепартаменту США. - Наша основа мета - забезпечити добробут та безпеку громадян США за кордоном".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боротьба з коронавірусом: У Китаї будуть дезінфікувати гроші

Один із літаків прямує до військово-повітряної бази Kelly Field у Техасі, а інший до авіабази Travis у Каліфорнії.

Нагадаємо, круїзний лайнер Diamond Princess перебуває на карантині поблизу порту Йокогами у Японії від 3 лютого. Менш ніж за тиждень він перетворився на черговий осередок спалаху нового коронавіруса з Китаю. Наразі щонайменше 218 пасажирів лайнера інфіковані патогеном.

Diamond Princess є власністю британсько-американської компанії Carnival Corporation, він вирушив у двотижневий круїз 21 січня. Відплив з японського міста Йокогама і зупинявся у низці портів Японії, В'єтнаму, Тайваню та Гонконгу.

На борту судна перебувало понад 3 711 осіб. З них 2 666 – пасажири, інші 1 045 – члени екіпажу. Серед останніх – 25 громадян України.

Грандіозна морська мандрівка Diamond Princess мала завершитися 3 лютого. Проте перед прибуттям до порту Йокогами судно зустріла берегова охорона. У одного з пасажирів, який висадився раніше у Гонконгу, виявили новий коронавірус з Китаю.

Зараз ви читаєте новину «Пасажири лайнера Diamond Princess летять до США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі