понеділок, 17 лютого 2020 04:05

Боротьба з коронавірусом: у Китаї будуть дезінфікувати гроші

Боротьба з коронавірусом: у Китаї будуть дезінфікувати гроші
Китайський Центробанк буде знезаражувати гроші. Фото: UAZMI

Центральний банк Китаю планує знезаражувати валюту для боротьби з розповсюдженням коронавірусу.

Зокрема, купюри оброблять ультрафіолетовим світлом або високою температурою, після чого опечатають на 1-2 тижні. А також надаватимуть нові купюри, коли це буде можливо, передає Quartz.

Поки невідомо, скільки китайський коронавірус Covid-19 живе на поверхнях, зокрема на грошах. Попередні дослідження показали, що він може вижити від 2 годин і більше, але дезінфекція вбиває його.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коронавірус: де і як в Україні проводитимуть діагностику

У межах дослідження 2017 року, проведеного в Нью-Йорку, на поверхні банкноти знайшли 397 видів бактерій, а вірус грипу прожив на купюрі 12 днів.

А вчені з університету Лейбніца у Ганновері проаналізували 22 дослідження, пов'язаних з терміном життя інших коронавірусів на поверхнях — у середньому вони жили від 2 до 9 днів, тому теоретично й китайський коронавірус може жити приблизно стільки ж.

Нагадаємо, у ВООЗ запевняють, що через посилки з Китаю не можна заразитися коронавірусом.

За останніми даними, кількість інфікованих китайським коронавірусом зросла до 69 256 людей, через вірус померли 1 669 пацієнтів. Водночас 9 645 інфікованим вдалося одужати.

Зараз ви читаєте новину «Боротьба з коронавірусом: у Китаї будуть дезінфікувати гроші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі