неділя, 05 вересня 2021 13:56

Панджшерський спротив повідомив про розгром угруповання талібів

Панджшерський спротив повідомив про розгром угруповання талібів
Фронт спротиву повідомив про розгромлення угруповання талібів в північно-східній частині долини. Фото: Twitter

Фронт спротиву повідомив про розгромлення угруповання талібів в північно-східній частині Панджшера.

"Протягом ночі і сьогоднішнього ранку більша частина угруповання була ліквідована, взята в полон під час втечі і відступу місцевим населенням за допомогою сил опору", - повідомив афганський журналіст та речник фронту опору Фахім Дашті, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В інших частинах долини ситуація перебуває під цілковитим контролем бійців фронту, що виступають проти талібів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЄС повідомили умови співробітництва з "Талібаном"

Фронт національного опору Афганістану повідомляє, що таліби мобілізували проти Панджшера на шести напрямках понад 20 тис. бойовиків. Представники "Талібану" ситуацію не коментували.

Таліби, які захопили контроль над Афганістаном, відклали формування нового уряду на наступний тиждень. Очікувалося, що склад уряду оголосять до 4 вересня. Повідомляється, що затримка пов'язана зі спробами "Талібану" залучити до керівництва країною велику кількість прийнятних для Заходу особистостей, оскільки кабінет міністрів з одних талібів точно не буде сприйнятий міжнародною спільнотою.

Зараз ви читаєте новину «Панджшерський спротив повідомив про розгром угруповання талібів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі