субота, 17 квітня 2021 23:26

Отруєння Скрипалів: Чехія оголосила підозрюваних у розшук

Поліція Чехії оголосила в розшук громадян Росії Олександра Петрова і Руслана Бошірова, яких звинувачують в отруєнні Скрипалів у британському Солсбері.

Їх підозрюють у причетності до вибуху на чеському складі боєприпасів у Врбетиці в 2014 році. Ці особи у жовтні 2014 року приїхали в Прагу, а потім у Моравськосилезький і Злінський краї. Про це повідомляється на сайті правоохоронних органів.

"Вони використовували мінімум два посвідчення особи, коли вперше заявили про себе з двома російськими паспортами на ім'я Олександра Петрова і Руслана Бошірова, а потім - за молдавським паспортом на ім'я Миколи Попа і паспорта Таджикистану на ім'я Руслана Табарова", - йдеться в заяві.

Правоохоронці просять звертатись до них у разі наявності інформації про цих чоловіків і їх переміщення по Чехії. Поліція також оприлюднила фото Петрова і Бошірова.

 

3 роки тому на 69-річного Скрипаля та його 37-річну доньку Юлію скоїли замах. Британські детективи вважають, що пару намагалися вбити смертельною російською нервово-паралітичною отрутою "Новичок". Її розпорошили на дверну ручку будинку. Лондон звинуватив російську військову розвідку ГРУ в нападі на колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля.

Зараз ви читаєте новину «Отруєння Скрипалів: Чехія оголосила підозрюваних у розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі