пʼятниця, 26 січня 2024 13:57

Засудження Гіркіна - британська розвідка назвала мотиви Кремля

Засудження Гіркіна - британська розвідка назвала мотиви Кремля
Російського терориста Ігоря Гіркіна засудили до чотирьох років колонії. Фото: apnews.com

Засудження в РФ терориста Ігоря Гіркіна до чотирьох років позбавлення волі свідчить про все більше несприйняття Кремлем критики стосовно ведення війни проти України.

Гіркіна 25 січня засудили за "публічне підбурювання до екстремістської діяльності". Про це йдеться у новому огляді Міністерства оборони Великої Британії.

У британській розвідці нагадують, що Гіркін воював у "сепаратистських силах" в окупованому Донецьку в 2014 році. Деякий час він був так званим "міністром оборони ДНР". У 2022 році Гіркін інформаційно підтримував вторгнення Росії в Україну. Однак, пізніше почав серйозно критикувати російське керівництво та його тактику ведення так званої "СВО".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Катують Соловйовим": Гіркін поскаржився на пропаганду в СІЗО

Заарештували Гіркіна у липні 2023 року після заколоту Євгена Пригожина, а в листопаді він оголосив про намір балотуватися на президентських виборах, які відбудуться в Росії у 2024 році.

"Досить імовірно, що після повстання Кремль став чутливішим до критики ведення "спеціальної військової операції" зі сторони націоналістів, які є прихильниками жорсткої лінії. Оскільки вони є одними з небагатьох переконливих альтернатив керівництву Путіна. Засудження Гіркіна є частиною більш широкого придушення критиків Кремля і війни в Україні, що відображає більш авторитарний характер життя в путінській Росії", - йдеться у повідомленні.

Суд у Москві 25 січня виніс вирок російському терористу, колишньому так званому "міністру оборони ДНР" Ігорю Гіркіну (Стрєлкову). Воєнного злочинця засудили до чотирьох років колонії.

Гіркіна заарештували у липні минулого року. Справу проти нього порушили через два дописи у його телеграм-каналі, у яких ФСБ знайшла заклики до екстремізму.

Зараз ви читаєте новину «Засудження Гіркіна - британська розвідка назвала мотиви Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі