середа, 11 січня 2023 13:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Омбудсмени України, Росії та Туреччини провели спільні переговори: що відомо

​​​Уповноважений Верховною Радою з прав людини Дмитро Лубінець зустрівся з російською омбудсменкою Тетяною Москальковою в Туреччині.

Це друга їхня зустріч у середу, 11 січня. Цього разу до неї приєднався їхній турецький колега Шереф Малкоч. Про це Лубінець повідомив в Telegram.

"Під час обговорення з турецької сторони прозвучали конкретні пропозиції щодо активізації вирішення гуманітарних питань", – зазначив Лубінець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки захисників з Азовсталі перебуває в полоні росіян

За його словами, Туреччина неодноразово демонструвала свою активну участь у розв'язанні багатьох проблем, пов'язаних зі збройною агресією Росії.

"Зокрема, вдалим кейсом була "зернова угода" щодо розблокування експорту українського зерна. Тому ми цінуємо допомогу Турецької Республіки та позитивно сприймаємо ініціативи будь-яких інших країн, які хочуть допомогти українському народу", – підсумував український омбудсмен.

Автор: t.me/dmytro_lubinetzs
  Омбудсмен України Дмитро Лубінець та його російська колега Тетяна Москалькова зустрілися, аби обговорити гуманітарні проблеми
Омбудсмен України Дмитро Лубінець та його російська колега Тетяна Москалькова зустрілися, аби обговорити гуманітарні проблеми

Дмитро Лубінець та Тетяна Москалькова зустрілися у Туреччині, аби обговорити гуманітарні проблеми. Зокрема щодо правозахисної допомоги громадянам двох країн. Під час першої зустрічі, за словами Лубінця, вони обговорили "широкий спектр" гуманітарних проблем та кейсів. Також обмінялися "конкретними пропозиціями".

Зараз ви читаєте новину «Омбудсмени України, Росії та Туреччини провели спільні переговори: що відомо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі