понеділок, 24 травня 2021 09:17

Олімпіада під загрозою: японські лікарі попередили про медичний колапс

Олімпіада під загрозою: японські лікарі попередили про медичний колапс
14% із 13 770 пацієнтів з Covid-19 в Осаці були госпіталізовані. Фото: Reuters

Через британський штам Covid-19 у Японії значно зросла кількість хворих. У другому за величиною місті країни медики попереджають про колапс системи охорони здоров'я. Лікарні Осаки переповнені Covid-пацієнтами.

За тиждень у мегаполісі отримали 3849 позитивних тестів, тож лікарі закликають владу не проводити Олімпійські ігри, пише Reuters.

"Олімпійські ігри потрібно скасувати, оскільки ми не можемо зупинити нові мутації з Англії. Наступною може стати хвиля індійських варіантів хвороби. Олімпіада буде спусковим гачком для нової літньої катастрофи, адже в країну приїдуть понад 80 тис. спортсменів з усього світу", - заявив глава служби невідкладної медицини Акіра Такасу.

14% із 13 770 пацієнтів із Covid-19 в Осаці госпіталізували, а інших залишили лікуватися вдома. Лікарі скаржаться, що лікарні переповнені, закінчуються ліки й бракує апаратів ШВЛ. Бракує й персоналу для лікування хворих, адже медики також хворіють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США закликають оголосити бойкот Олімпіади

Японія збирається провести Олімпійські ігри з 23 липня до 8 серпня 2021 року. Турнір відбудеться без іноземних уболівальників, рішення щодо допускання жителів Японії буде ухвалене в червні цього року.

Ситуація з коронавірусом у Японії складна. У Токіо й низці регіонів, які за планом мають прийняти олімпійські змагання, зберігається режим надзвичайної ситуації. Більшість жителів країни вважають, що літню Олімпіаду необхідно скасувати або перенести на пізніший термін через пандемію.

Зараз ви читаєте новину «Олімпіада під загрозою: японські лікарі попередили про медичний колапс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі