середа, 19 травня 2021 09:20

У США закликають оголосити бойкот Олімпіади

У США закликають оголосити бойкот Олімпіади
Зимова Олімпіада в Китаї може потрапити під бойкот. Фото: pixabay.com

Олімпійські ігри взимку 2022-го в китайському Пекіні можуть потрапити під дипломатичний бойкот. Таку ідею подала спікерка Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі.

Вважає, главам держав не слід відправлятися в КНР під час "геноциду, що там триває". В іншому разі світові лідери втратять моральний авторитет, повідомляє DW.

Спікерка обурилася погіршенням ситуації з правами людини в Китаї, особливо виділивши утиски уйгурів в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі КНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Японці виступають проти проведення Олімпіади

Уйгури - тюркомовна народність. Переважна більшість представників живе в автономному районі на заході КНР. За оцінками правозахисних організацій, понад мільйон уйгурів і представників інших мусульманських меншин перебувають у так званих таборах для перевиховання, де їх примушують відмовитися від своєї релігії, культури та мови.

Понад 200 тис. осіб підписали онлайн-петицію, щоб скасувати Олімпійські ігри в Токіо, які перенесли на це літо. Вимога скасування Олімпіади спричинена небезпекою для здоров'я через високий рівень захворюваності населення Японії на коронавірус. Також на території країни фіксуються нові штами Covid-19.

Зараз ви читаєте новину «У США закликають оголосити бойкот Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі