середа, 13 липня 2022 19:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти, тремтіть: Україна веде переговори з США щодо далекобійних ракет для HIMARS

Окупанти, тремтіть: Україна веде переговори з США щодо далекобійних ракет для HIMARS
HIMARS − це високомобільна реактивна система залпового вогню. Фото: eastnews.ua

Україна веде переговори із США щодо далекобійних ракет для HIMARS.

Збройні сили України мають зараз на озброєнні ракети, які вражають ціль на відстані 70 км, розповів в етері національного марафону член парламентського комітету з питань національної безпеки та оборони Федір Веніславський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Працює HIMARS: у Луганську військова частина окупантів розлетілась вщент

"На всіх рівнях наша держава веде переговори з представниками США про необхідність надання нам ракет більшої дальності для HIMARS. Зараз ми маємо до 70 кілометрів, а загалом ці ракети різної модифікації здатні вражати об'єкти ворога на більшій глибині. Тому, я думаю, що є всі шанси пробити це й отримати далекобійні ракети", – заявив Веніславський.

HIMARS − це високомобільна реактивна система залпового вогню. Призначена для ураження районів зосередження артилерійських систем, засобів ППО і вогневої підтримки, вантажного транспорту, бойових машин і бронетранспортерів.

Вона несе шість ракет для залпового вогню чи одну ракету на 5-тонній вантажівці. Систему розробили як малу, мобільну РСЗВ із можливістю "стріляй–і–тікай".

Європейський Союз вивчає можливість надання Україні чергового траншу військової допомоги в розмірі €500 млн.

Четверта зустріч контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 липня. Її проведуть у онлайн-режимі.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти, тремтіть: Україна веде переговори з США щодо далекобійних ракет для HIMARS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі