понеділок, 02 березня 2020 05:25

Один із фаворитів президентських перегонів у США зійшов з дистанції

Один із фаворитів президентських перегонів у США зійшов з дистанції
Демократ Піт Буттіджич зійшов з президентських перегонів. Фото: Укрінформ

У США демократ Піт Буттіджич прийняв рішення завершити свою участь у президентських перегонах.

Буттіджич - колишній мер міста Сауз Бенд (штат Індіана). Його вважали одним із основних учасників президентської кампанії в США серед демократів, повідомляє CNN.

Мер Піт, як його називають у США, кинув справжній виклик традиційним учасникам перегонів через свій відносно молодий вік (38 років), а також нетрадиційну сексуальну орієнтацію, про що він відкрито заявив задовго до цього.

Буттіджич переміг на праймеріз у штатах Айова і Нью-Гемпшир. Намагався закріпити перемогу в інших регіонах по всій Америці.

Його кампанія робила ставку на афроамериканську та латиноамериканську громади, які зазвичай підтримують демократів на виборах. Однак він не добився успіху в штатах Невада й Південна Кароліна й опинився далеко позаду фаворитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кого американці бачать наступним президентом

Піт Буттіджич вступив у президентські перегони як відносно невідомий кандидат. Дехто порівнював його з президентом Бараком Обамою.

Закінчив Гарвардський коледж та Оксфордський університет. З 2009 по 2017 рр. був офіцером морської розвідки у Військово-морському резерві США, здобувши звання лейтенанта. Упродовж семи місяців у 2014 році проходив службу в Афганістані.

Крім англійської, Буттіджич розмовляє норвезькою, іспанською, італійською, мальтійською, арабською, перською та французькою мовами.

Вибори нового президента США заплановані на осінь цього року.

Зараз ви читаєте новину «Один із фаворитів президентських перегонів у США зійшов з дистанції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі