вівторок, 31 жовтня 2023 08:41

Обіцяні Україні Нідерландами винищувачі F-16 скоро прибудуть до Румунії - Рютте

Обіцяні Україні Нідерландами винищувачі F-16 скоро прибудуть до Румунії - Рютте
Винищувачі F-16, які Нідерланди передають Україні, невдовзі будуть у Румунії. Фото: nizhyn.in.ua

Уже за два тижні до навчального центру в Румунії прибудуть винищувачі F-16, які Нідерланди пообіцяли передати Україні для посилення протиповітряної оборони та протистояння російській агресії.

Після цього там розпочнуть навчання для українських пілотів. Про це прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте розповів під час розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Палаті представників США винесли на розгляд окремий пакет допомоги Ізраїлю. Про Україну не йдеться

"Це означає, що незабаром можуть розпочатися курси підготовки українських пілотів, які будуть на них літати", - зазначив Рютте.

За його словами, Нідерланди також нададуть Україні патрульні катери для забезпечення безпеки альтернативного морського коридору для експорту зерна.

"Нідерланди продовжуватимуть підтримувати Україну перед обличчям триваючої російської агресії стільки й скільки буде потрібно. Нищівна ситуація в Ізраїлі та Газі не відверне нашу увагу від України. Екзистенційна потреба протистояти російській агресії все ще залишається нашим пріоритетом як для України, так і для безпеки Європи в цілому. Я ще раз підтвердив це президенту Зеленському під час відеоконференції", - написав Рютте у Twitter.

Нідерланди передадуть Україні додаткові ракети для систем протиповітряної оборони Patriot. Про це йшлося під час розмови президента Володимира Зеленського із прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте.

Лідери обговорили також подальші можливі кроки щодо коаліції F-16, у якій Нідерланди відіграють лідерську роль, і щодо інших аспектів оборонної співпраці.

Зараз ви читаєте новину «Обіцяні Україні Нідерландами винищувачі F-16 скоро прибудуть до Румунії - Рютте». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі