пʼятниця, 02 серпня 2019 11:10

Новий запуск невідомих ракет КНДР: що думає Трамп

Новий запуск невідомих ракет КНДР: що думає Трамп
Президент Дональд Трамп не вважає проблемою запуски в КНДР ракет малої дальності. Фото:narodna-pravda.ua

Сьогодні Північна Корея зі своїх східних берегів запустила невідомі снаряди малої дальності.

За тиждень це 3-й запуск. У США заявили, що ситуація під контролем, пишуть 24 Новини.

Через ці запуски Об'єднаний комітет начальників штабів Республіки Корея оприлюднив заяву. У Вашингтоні також заявили, що зафіксували запуски.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КНДР запустила ще дві балістичні ракети

О 2:59 (20:59 за Києвом) і 3:23 (21:23 за Києвом) снаряди випустили з південної провінції Хамгьон у напрямку Японського моря. Американці кажуть, що запуски безпечні, бо снаряди малої дальності.

Рада Безпеки ООН у резолюції заборонила КНДР запускати балістичні ракети будь-якого роду і дальності. У США запевняють, що стежать за ситуацією. Президент Дональд Трамп не вважає проблемою запуски у КНДР ракет малої дальності. Він, мовляв, про ці ракети не домовлявся і планує продовжувати переговори з КНДР.

"Я думаю, все це цілком під контролем. Ми ніколи не укладали домовленостей щодо цього. Для мене немає жодної проблеми. Подивимося, що буде далі. Але це ракети малої дальності. Вони дуже стандартні", — заявив президент США.

1 серпня Північна Корея провела перше випробування нової системи багаторазового запуску ракет. Нова зброя може потенційно збільшити здатність КНДР вражати цілі в Південній Кореї та тамтешні військові бази США.

Зараз ви читаєте новину «Новий запуск невідомих ракет КНДР: що думає Трамп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі