субота, 16 квітня 2022 06:48

"Нема аргументів, які виправдають вбивство дітей" - останній прокурор Нюрнберзького процесу про долю кремлівського диктатора

"Нема аргументів, які виправдають вбивство дітей" - останній прокурор Нюрнберзького процесу про долю кремлівського диктатора
Останній живий прокурор Нюрнберзького процесу Бенджамін Ференц дав інтерв'ю стосовно війни в Україні Фото: twitter

Путін може постати перед справедливим судом за все, до чого призвели його дії.

Адже історія знає вже багато випадків, коли карали винних у злочинах проти людяності. Таку думку висловив останній живий прокурор Нюрнберзького процесу Бенджамін Ференц в інтервю CNN.

"Не існує аргументів, які можуть виправдати вбивство дітей і їхніх батьків. Злочини проти людяності були в Нюрнберзі, а також у багатьох юрисдикціях після нього. Тому кремлівський диктатор і його підлеглі безперечно мають бути притягнутими до відповідальності", - сказав Ференц.

Вони не можуть безкарно діяти в тому ж дусі. Люди з адміністрації наказують своїм військам виходити й вбивати людей, яких вони навіть не знають. За злочини, які навіть не можуть описати. Наказують вбивати сотнями чи тисячами, наголосив він.

"Проте важко змусити такого злочинця визнати юрисдикцію суду. Адже він ніколи сам не захоче відповідати за свої вчинки. На думку Бенджаміна, суспільство повинне садити таких людей у в'язницю, віддавати під суд і відсторонювати від посади",– Ференц.

Ференц розповів, що все своє життя намагався створити мир і гармонію в усьому світі й для всіх без виключення людей. Незалежно від їхньої раси, віросповідання чи інших ознак.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден уперше назвав геноцидом дії Путіна в Україні

Чоловік цим займався весь час після завершення Голокосту. Він вважав, що зміг разом з однодумцями досягти прогресу в цьому напрямку. Мовляв, за ці 80 років були створені різні міжнародні кримінальні суди, викладалося гуманітарне право в університетах.

"Моє серце розбите. Тепер ми бачимо: те, що відбувається дуже схоже на те, що вже було. Обстрілюються діти, вибухають будинки... Мені боляче бачити, що ми так мало винесли з Голокосту", – наголосив чоловік.

Він також закликав припинити вогонь, щоб почати шукати мирне рішення. Адже це й малося на увазі, коли писали статут ООН.

Володимир Зеленський підтримав ініціативу створення спеціального трибуналу, що розглядатиме агресію Росію в Україні.

Доказів того, що Росія вчинила агресію проти України, - більш ніж достатньо.

Українській стороні перш за все цікаві ті, хто є організаторами трагедії в Україні, а тоді - її виконавці. Цей трибунал буде спрямований на топових посадовців Росії. Путін, його найближче оточення, Шойгу та інші чиновники.

Притягнути російське командування до відповідальності за злочини в Україні буде доволі складно, бо потрібно йти по "ланцюжку". Злочини проти людяності, воєнні злочини, геноцид - це складна процедура тривалого розслідування, що триватиме роками.

Зараз ви читаєте новину «"Нема аргументів, які виправдають вбивство дітей" - останній прокурор Нюрнберзького процесу про долю кремлівського диктатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі