неділя, 22 жовтня 2023 08:00

"Небезпечна гра Ірану та Росії" - справжя причина загострення у Секторі Гази

"Небезпечна гра Ірану та Росії" - справжя причина загострення у Секторі Гази
Армія Ізраїлю знищила старшого інженера палестинської терористичної групи ХАМАС. Фото: facebook.com/idfonline/

Росія та Іран зближуються на тлі загострення війни у Секторі Гази. І це зближення набуває ознак стратегічного союзу.

Головна ціль цих держав - нанесення стратегічної поразки Заходу. І Штати та Європа це бачать. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів Ігор Семиволос.

"На стратегічному рівні відбувається активне зближення Росії та Ірану. І воно набуває ознак стратегічного союзу. Якщо у 2010-х роках це було ситуативним, і головним було врятувати режим Башара Асада у Сирії, то після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну сторони почали швидко зближуватися", - наголосив Семиволос.

Головною ціллю вони бачать нанесення стратегічної поразки Заходу, додав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це був прямий провал роботи Служби безпеки Ізраїлю" - Ігор Семиволос

"Відповідно, це підв'язується і під війну в Україні і під Близький Схід. У планах – головними гравцями у цих регіонах мають стати Іран та Росія. Тобто тут є локальні проблеми, через які цей конфлікт став можливим, і також стратегічний рівень", - уточнив Семиволос.

Армія Ізраїлю знищила старшого інженера палестинської терористичної групи ХАМАС Махмуда Сабіха, який розробляв зброю, в тому числі і безпілотники. ЦАХАЛ завдала ударів по численних командних центрах ХАМАС та підземній інфраструктурі.

Уряди США і Європи змушують Ізраїль відкласти наземне вторгнення до Сектора Гази. Зокрема, щоб виграти час для звільнення заручників, утримуваних ХАМАС.

Зараз ви читаєте новину «"Небезпечна гра Ірану та Росії" - справжя причина загострення у Секторі Гази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі