понеділок, 10 липня 2023 06:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Не тільки зеків. РФ відправляє на фронт волоцюг і наркоманів

Не тільки зеків. РФ відправляє на фронт волоцюг і наркоманів
Росіяни всіляко намагаються уникнути мобілізації, тому до війська набирають наркоманів і колишніх ув'язнених. Фото: pixabay.com

У Росії бракує охочих помирати на війні в Україні. Навіть російські в'язні намагаються уникнути відправки на фронт.

На одному з полігонів Східного воєнного округу Алтайського краю проходять підготовку понад 300 осіб, які підписали контракт зі збройними силами Російської Федерації, повідомив уранці 10 липня Генеральний штаб Збройних сил України у Facebook.

"Серед новобранців є особи з числа колишніх ув'язнених. Також є чоловіки низького соціального статусу без особистих документів, наркозалежні та хворі на гепатит", – йдеться у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на фронті

Більшість вказаних осіб вже звернулася до медичних закладів, щоб спробувати відтермінувати свою відправку в райони бойових дій на території України.

На тлі успішних бойових дій ЗСУ та через значні втрати противника в живій силі, збільшуються випадки дезертирства в підрозділах російських окупаційних військ, які дедалі частіше самовільно залишають бойові позиції. Близько 50 військовослужбовців етнічних дагестанців зі складу Каспійської флотилії в районі населеного пункту Дорожнянка Запорізької області відмовились брати участь у бойових діях. Наявне в підрозділі озброєння російські відказники вивели з ладу.

Зараз ви читаєте новину «Не тільки зеків. РФ відправляє на фронт волоцюг і наркоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі