пʼятниця, 09 лютого 2024 19:41

Не сказав нічого нового - в Єврокомісії висловились про інтерв'ю Путіна Карлсону

Не сказав нічого нового - в Єврокомісії висловились про інтерв'ю Путіна Карлсону
Володимир Путін отримав платформу для поширення своєї брехні. Фото: РосЗМІ

Російський президент Володимир Путін в інтерв'ю для ультраправого американського публіциста Такера Карлсона не сказав нічого нового, а лише повторив застарілу брехню про Україну, Захід та про свою агресивну війну.

Речниця Європейської комісії Набіла Массралі сказала, що шкодує, що Путін таким чином отримав платформу для маніпуляцій та поширення своєї пропаганди, передає "Укрінформ".

"Путін ще раз продемонстрував, що він не зацікавлений у справжніх та змістовних кроках до миру, натомість заявив, що Росія воюватиме "за свої інтереси" до кінця. Якщо Путін дійсно хоче боротися за інтереси російського народу та своєї країни, він має негайно та безумовно вивести свої сили та військове обладнання з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів та відповісти на величезні проблеми, перед якими російське суспільство постає кожного дня", - наголосила вона.

Детальний аналіз заяв Путіна мають скоро опублікувати на ресурсі EU&Disinfo, де вже перераховано понад 60 тис. випадків кремлівської дезінформації.

"Путін намагається поширювати дезінформацію на глобальному рівні - і це те, що у нього найкраще виходить, щоб зняти з себе відповідальність за початок агресії проти України, виправдати звірства під час окупації, а також уникнути відповідальності за глобальні наслідки цієї агресії, стосовно сплеску цін на продовольство та енергію як в Україні, так і в інших країнах", - пояснила речниця Єврокомісії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маніпулював і брехав. Про що Путін говорив Карлсону

Євросоюз нарощує дипломатичні зусилля та перебуває в контакті із найбільш ураженими країнами та з міжнародними партнерами, щоб притягнути агресора до відповідальності та пом'якшити наслідки його агресії.

"Україна залишається вищим пріоритетом для Європейського Союзу, ми зобов'язалися підтримувати Україну в її правомірній боротьбі проти агресора, і продовжуємо це робити. Європейська рада щойно ухвалила пакет допомоги для України на 50 мільярдів євро, і зараз цей пакет обговорюється бюджетними установами ЄС. З початку війни Європейський Союз надав Україні допомогу на загальну суму близько 88 мільярдів євро", - додала Массралі.

Американський ультраправий журналіст Такер Карлсон може потрапити під санкції ЄС після інтерв'ю з президентом Росії Володимиром Путіним.

Карлсон відомий антиукраїнськими заявами та поширенням російських фейків про війну в Україні.

Євродепутат і колишній прем'єр-міністр Бельгії Гі Верхофстадт назвав Карлсона рупором Путіна і кандидата у президенти США Дональда Трампа. Він закликав ЄС розглянути заборону на в'їзд для Карлсона.

Зараз ви читаєте новину «Не сказав нічого нового - в Єврокомісії висловились про інтерв'ю Путіна Карлсону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі