неділя, 03 червня 2018 12:29

Навіть союзники відгороджуються: Білорусь відновлює кордон з РФ

Навіть союзники відгороджуються: Білорусь відновлює кордон з РФ
Білоруські прикордонники готові знову почати контролювати кордон із Росією. Фото: Аbc

У Білорусі готові відновити контроль на кордоні з Росією.

Відповідну заяву зробив президент Білорусі Олександр Лукашенко, передає 5 канал.

Він вважає, що це буде адекватною відповіддю на дії Кремля. На даний момент, білоруські прикордонники не мають постійних підрозділів на кордоні з Росією. Натомість з російської сторони кордон контролюється штатними підрозділами ФСБ. Ще у лютому 2017 року після рішення Білорусі запровадити п'ятиденний безвізовий режим для 80 країн, серед них були і країни ЄС, Росія заявила про створення прикордонної зони на межі з Білоруссю в декількох регіонах. У Білорусі таке рішення назвали політизованим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Росії пенсіонерам заборонили дивитись у вікно під час КС-2018

Лукашенко просить Росію якнайшвидше вирішити питання про контроль спільного кордону.

"Не можна уподібнюватися росіянам. Вони самі не розуміють, чого хочуть і що вони роблять на білорусько-російському кордоні. Нехай визначаються. Визначаться - нам не проблема відповісти. Ми готові в будь-який момент адекватно дати відповідь. Закриють – ми у відповідь також повинні ввести контроль на кордоні", - сказав він.

У Ростовській області Росії поблизу кордону з Україною помічена колона військової техніки, що ймовірно належить армії РФ. У мережі оприлюднили відео, яке було зняте силами "Інформаційного опору".

Зараз ви читаєте новину «Навіть союзники відгороджуються: Білорусь відновлює кордон з РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі