понеділок, 07 березня 2022 03:12

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО не закриє небо над Україною. У німецькому МЗС назвали причину

НАТО не закриє небо над Україною. У німецькому МЗС назвали причину
У НАТО бояться агресії Росії проти держав Альянсу. ФОТО: pixabay.com

НАТО не закриє небо над Україною, щоб не вступити у військовий конфлікт із Росією.

Це би поставило під загрозу життя мільйонів європейців, заявила в ефірі телеканалу ARD німецька міністерка закордонних справ Анналена Бербок.

"Це означатиме (закриття неба. – Gazeta.ua) пряму участь НАТО в конфлікті. У нас є відповідальність за захист власного населення. Альянс несе відповідальність за життя мільйонів європейців. Не можна ризикувати, аби путінська війна в Україні перекинулася на інші держави та перетворилася на третю світову. Треба зберігати холодну голову", - заявила Бербок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вербує сирійців для війни в Україні – ЗМІ

Події в Україні засвідчують те, що для Путіна не існує "червоних ліній", додала глава МЗС.

"НАТО має посилити свої східні кордони, щоб захистити союзників. Також Німеччина підтримує передачу Польщею Україні літаків радянського зразка", - додала представниця німецького уряду.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «НАТО не закриє небо над Україною. У німецькому МЗС назвали причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі