середа, 23 березня 2022 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

НАТО надасть Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз

НАТО надасть Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз
НАТО надасть Україні обладнання для захисту від ядерних загроз. Фото: pravda.com.ua

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про плани відправлення в Україну обладнання для захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз.

Саміт лідерів НАТО, який відбудеться в Брюсселі 24 березня, погодить надання Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз.

"Я очікую, що завтра союзники погодять надання додаткової підтримки Україні. Це включає допомогу у сфері кібербезпеки, а також обладнання, яке допоможе Україні захиститись від хімічних, біологічних, радіологічних та ядерних загроз", - заявив генсек Альянсу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія переведе оплату постачання газу в рублі

Столтенберг підтвердив позицію Альянсу, що він прагне недопущення виходу війни за межі України.

"Ми рішучі зробити все, що ми можемо, щоб підтримати Україну. Але ми маємо відповідальність гарантувати, що війна не вийде за межі України та не стане конфліктом між Росією та НАТО", - сказав він.

Російська Федерація може вдатися до застосування хімічної зброї в агресії проти України. Про це заявив президент Сполучених Штатів Америки Джозеф Байден. На саміті країн НАТО обговорюватимуть реакцію Заходу на можливе застосування Росією хімічної, кібер, біологічної чи ядерної зброї у війні проти України.

Зараз ви читаєте новину «НАТО надасть Україні обладнання для захисту від хімічних, біологічних та ядерних загроз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі