середа, 15 червня 2022 16:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Надія на Туреччину: в ЄС та НАТО сподіваються, що Ердогану вдастся вивезти зерно з України

Надія на Туреччину: в ЄС та НАТО сподіваються, що Ердогану вдастся вивезти зерно з України
ЄС та НАТО активно опікуються проблемою вивезення зерна з України. Фото: pixabay

У НАТО та ЄС сподіваються, що Туреччині вдастся домовитися з Російською Федерацією та вивезти заблоковане українське зерно через Чорне море.

Але все ще зарано говорити, чи будуть зусилля успішними, вважає генсек НАТО Єнс Столтенберг, передає "Інтерфакс-Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЄС допоможе Україні з експортом зерна

"Коли я нещодавно говорив із турецьким президентом Реджепом Таїпом Ердоганом, однією з головних тем були спроби Туреччини сприяти укладенню будь-якої угоди, що дозволила б експортувати зерно через Чорне море", - зазначив Столтенберг.

За його словами, ЄС та НАТО активно опікуються проблемою вивезення зерна з України.

Україна готує додаткові потужності для зберігання зерна. Це допоможе зберігати як торішні залишки, так і новий урожай.

Російські окупанти четвертий місяць блокують український експорт. 22 млн т зернових лежать у сховищах, Україна не може відправити їх на світовий ринок.

Минулого тижня росіяни відправили із захоплених районів Запорізької області товарний потяг із краденим зерном до окупованого Криму. З Харківщини вивезли майже 1,5 тис. т зерна, створюють загрозу голоду.

Зараз ви читаєте новину «Надія на Туреччину: в ЄС та НАТО сподіваються, що Ердогану вдастся вивезти зерно з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі