середа, 12 жовтня 2022 21:19

На Кримському мосту загинув суддя, який вів справу доньки Кадирова

На Кримському мосту загинув суддя, який вів справу доньки Кадирова
Під час вибуху помер суддя Сергій Маслов, який вів справу доньки президента Чечні Рамзана Кадирова Айшат. Фото: eastnews.ua

Під час вибуху на Кримському мосту помер суддя Арбітражного суду в Москві Сергій Маслов.

Він розглядав процес проти дочки президента Чечні Рамзана Кадирова Айшат, передає Meduza.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Кримському мосту: InformNapalm розповіли про фейк ФСБ

Маслова називають "надзвичайно незалежним та непідкупним". Його призначили на посаду в травні 2014 року указом президента РФ Володимира Путіна. Він входив до складу судової колегії, яка розглядала цивільні справи та спори.

У його останній справі обвинуваченою була дочка Кадирова. Вона мала до 29 серпня надати пояснення до Арбітражного суду щодо заборгованості перед російським підрозділом американського видавництва Conde Nast, який подав на неї в суд і вимагав повернути заборгованість із штрафними санкціями. Conde Nast вимагала від будинку моди Firdaws, що належить матері Айшат Кадирової, сплатити борг у розмірі 814 тис. руб. і штраф у 893 тис. руб.

Також Маслов вів кілька резонансних справ за участю російської держави та нафтогазових гігантів.

На час смерті перебував у відпустці.

На Кримському мосту вибухнуло вранці 8 жовтня. Секція дорожнього полотна впала у море. На залізничній гілці спалахнула пожежа.

Наступного дня президент країни-агресорки РФ Володимир Путін заявив, що міст підірвали спецслужби України. А ФСБ назвала організатором Головне управління розвідки Міністерства оборони України та його начальник Кирила Буданова.

Заяву ФСБ ГУР назвало нісенітницею, а саму російську структуру фейковою, яка обслуговує путінський режим.

Міст через Керченську протоку російські окупанти відкрили 2018 року. На відкритті був Путін, їхав між берегами на КамАЗі.

Зараз ви читаєте новину «На Кримському мосту загинув суддя, який вів справу доньки Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі