понеділок, 20 грудня 2021 10:18

На Філіппінах стався смертоносний супертайфун: сотні загиблих
15

Філіппіни накрив потужний супертайфун Рей, унаслідок якого загинули щонайменше 208 людей.

Через стихію евакуювали приблизно 490 тис. осіб, пише Reuters. 52 людини досі вважають зниклими безвісти.

"Більш ніж половина смертей сталися в центральному регіоні Філіппін Вісаї, зокрема в туристичній провінції Бохол", - заявив 19 грудня губернатор Артур Яп.

Фото: Reuters

Стихія спричинила величезні руйнування у провінціях Себу, Лейте й Сурігао-дель-Норте. Тайфун зруйнував лінії електрики, повалив дерева й пошкодив будинки. Максимальна швидкість вітру сягала 195 км/год. У країні скасували морські прогулянки й десятки внутрішніх авіарейсів.

На відновлення найпостраждаліших провінцій президент Родріґо Дутерте зобов'язався виділити приблизно 2 млрд песо ($40 млн).

Зараз тайфун залишив територію країни, тож держустанови змогли доправити до постраждалих районів їжу й товари першої необхідності.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Потужний шторм накрив частину Греції: є жертви

Негода накрила країну 16 грудня. Тайфун Рай описують як один із найпотужніших серед зареєстрованих на Півдні Філіппін. Він став найсильнішим із 15 тайфунів, які талися в країні 2021-го. Щороку на Філіппінах у середньому буває 20 тайфунів, які зазвичай трапляються з липня до жовтня.

Зараз ви читаєте новину «На Філіппінах стався смертоносний супертайфун: сотні загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі