середа, 28 лютого 2024 02:35

Москва буде допомагати країнам Латинської Америки у протистоянні із США

Москва буде допомагати країнам Латинської Америки у протистоянні із США
Росія посилила зв'язки з країнами Латинської Америки після того, як Захід наклав на неї санкції. Фото: росЗМІ

Росія допомагатиме країнам Латинської Америки у протистоянні "спробами США втрутитися в їхні внутрішні справи".

Про це заявив секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев під час свого візиту в Нікарагуа. Перед тим Патрушев відвідав Кубу, а після Нікарагуа збирається до Болівії та Венесуели, пишуть російські ЗМІ.

Таким чином Москва намагається посилити вплив на країни з лівими урядами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія причетна до конфліктів у світі - Зеленський

"Латинська Америка залишається важливою зоною миру, своєрідним острівцем стабільності. Для нас важливо, щоб дедалі більше країн регіону прагнули проводити незалежну політику", - заявив Патрушев.

Він зазначив, що о латиноамериканські країни добре знають про "спроби Сполучених Штатів вдатися до економічного і політичного тиску на тих, чия політика не влаштовує Вашингтон".

Патрушев наголосив, що Москва продовжить в рамках наявних засобів перешкоджати "втручанню у внутрішні справи країн, кампаніям з дискредитації їх законної влади, залякування їх населення і дестабілізації їх економік".

Росія посилила зв'язки з країнами Азії, Близького Сходу, Африки та Латинської Америки після того, як Захід наклав на неї найжорсткіші санкції.

Президент Росії Володимир Путін схвалив нову зовнішньополітичну доктрину.

У документі йдеться про те, що Росія повинна "захищати, оберігати та розвивати традиції та ідеали "руського міра". Згідно з новою політикою, Росія повинна розширити співпрацю зі слов'янськими країнами, Китаєм та Індією, а також зміцнити свої зв'язки з Близьким Сходом, Латинською Америкою та Африкою.

Зараз ви читаєте новину «Москва буде допомагати країнам Латинської Америки у протистоянні із США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі