вівторок, 13 вересня 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони США сказало, куди втекла велика частина росіян із Харківщини

Міноборони США сказало, куди втекла велика частина росіян із Харківщини
Російські окупанти під тиском наступу ЗСУ тікають з Харківщини. При цьому не забувають мародерити. Фото: facebook.com/DefenceIntelligenceofUkraine

Значна частина російських військ, що відступили з Харківської області, перетнула кордон та перебуває на території Російської Федерації.

Збройні сили України досягають успіхів у звільненні та поверненні земель на півдні та сході України, пише CNN із посиланням на заяву високопосадовця міноборони Сполучених Штатів Америки, зроблену на брифінгу 12 вересня.

"Біля Харкова, за нашими даними, російські сили в основному поступилися українцям своїми територіальними здобутками та відступили на північ і схід. Багато з них перейшли через кордон із РФ", – сказав неназваний чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб назвав кількість кривавих злочинів росіян, які щодня фіксують на звільнених та окупованих територіях

Таким чином він спростував твердження російської пропаганди про те, що відхід окупантів із Харківської області був нібито запланований.

За словами високопосадовця США, РФ зосередилася на ділянці фронту від Сіверська до Бахмута у Донецькій області.

"Бахмут продовжує залишатися тим центром, де російські сили намагаються завоювати позиції. Ми продовжуємо спостерігати інтенсивне застосування артилерії та авіаударів", – наголосив він.

Додав, що в Херсонській області відбуваються "усвідомлені та вивірені операції з боку українців, які передбачають певний помірний рух уперед".

ЗСУ звільнили 6 тис. кв. км території на півдні та сході країни, повідомили в Міноборони України 12 вересня.

Через наступ ЗСУ в Харківській області окупанти тікають вглиб тимчасово захоплених територій. Частина з них намагається перейти кордон з Росією і виїхати у Бєлгородську область, повідомляв український Генштаб.

Втеча окупантів супроводжується масовим мародерством. Росіяни завантажують на машини відібрані в українців генератори, телефони, комп'ютери. Зафіксовано непоодинокі випадки грабунків шкіл.

Міноборони Росії підтвердило, що виводить свої війська з Ізюмського напрямку. Мовляв, це "перегрупування", покликане підсилити Донецький напрямок. Американські аналітики наголосили, що ця заява є брехнею і може нашкодити Кремлю.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони США сказало, куди втекла велика частина росіян із Харківщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі