пʼятниця, 29 вересня 2023 23:30

Міллі пішов з посади і заявив, що не присягав Трампу

Міллі пішов з посади і заявив, що не присягав Трампу
Американський генерал Марк Міллі пішов з посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів США. Фото: eastnews.ua

Американський генерал Марк Міллі пішов з посади голови Об'єднаного комітету начальників штабів Сполучених Штатів Америки.

Під час своєї останньої промови він натякнув на колишнього президента США Дональда Трампа. Про це повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Генерал Марк Міллі йде зі своєї посади" - The Washington Post

"Ми не присягаємо королю чи королеві, тирану чи диктатору. Ми не присягаємо диктатору-наслідувачу. Ми не присягаємо окремій людині. Ми присягаємо Конституції", - зазначив генерал.

Президент США Джо Байден назвав Міллі "непохитним перед обличчям небезпеки" і згадав, як він "одного разу пробіг замінованим мостом, щоб не дати проїхати ним двом бойовим танкам, які евакуювали поранених військовослужбовців".

"Марк, ваше партнерство було для мене безцінним", - додав глава держави.

Міллі передав командування головнокомандувачу ВПС генералу Чарльзу Брауну.

Міллі обійняв посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів США у 2019 році. Його кандидатуру висунув тоді ще президент Дональд Трамп.

Цього тижня колишній американський лідер заявив, що Міллі "заслуговує на страту". Він звинуватив генерала в тому, що той нібито вів переговори з Китаєм "за його спиною".

На такі випади Трампа вже відреагував Байден. Він заявив, що мовчання республіканців у відповідь на цей коментар було "оглушливим".

Американський Сенат затвердив генерала Військово-повітряних сил США Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів.

Кандидатуру Брауна підтримали 83 зі 100 сенаторів.

Раніше американські законодавці не могли затвердити Брауна і ще кількох кандидатів на вищі пости у військовому керівництві країни у зв'язку з опозицією з боку одного сенатора-республіканця.

Термін повноважень теперішнього керівника Об'єднаного комітету начальників штабів Марка Міллі закінчується 1 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Міллі пішов з посади і заявив, що не присягав Трампу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі