вівторок, 29 серпня 2017 13:48

Меркель натякнула, чому Росії вигідно дотримуватись перемир'я

Автор: Обозреватель
  Канцлер Німеччини Ангела Меркель пояснила, чому Росія має дотримуватись перемир'я
Канцлер Німеччини Ангела Меркель пояснила, чому Росія має дотримуватись перемир'я

Росія повинна почати виконувати умови Мінських домовленостей, а також змусити підконтрольних їй бойовиків дотримуватися перемир'я.

Про це заявила на щорічній прес-конференції канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє ТАСС.

"Санкції тоді знімуть, коли усунуть причини. Економічні санкції ввели через ситуацію на Донбасі, в регіонах Донецька та Луганська, де Київ не має суверенітету над власною територією", – сказала Меркель.

Зняття санкцій залежить від поведінки Росії на Донбасі. Скасування антиросійських санкцій пішло б на користь і російській, і німецькій економіці, вважає канцлер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не домовився: чому продовжили санкції

Військовий експерт Дмитро Снєгирьов вважає, Росія вже визначилась із майбутнім окупованого Донбасу. Однією із ймовірних домовленостей між РФ та США може стати так зване "впихування" фейкових республік Донбасу в Україну, в обмін на мир на окупованих територіях.

Є ймовірність того, що війну на Донбасі спробують закінчити за рахунок інтересів України, а тактика і стратегія ЗСУ в зоні АТО виходитимуть не з військової доцільності, а від міжнародного фактора та тих рішень, які приймуть у Білому домі.

Зараз ви читаєте новину «Меркель натякнула, чому Росії вигідно дотримуватись перемир'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі