пʼятниця, 22 грудня 2017 03:10

Меркель і Путін обговорили повернення російських офіцерів на Донбас

Меркель і Путін обговорили повернення російських офіцерів на Донбас
Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін провели телефонну розмову. Фото: dapd

Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Росії Володимир Путін погодилися продовжити обговорювати питання, які необхідні для відновлення повноцінної роботи СЦКК на Донбасі.

Про це вони говорили в телефонній розмові, передає "РИА Новости".

"Лідери Росії та Німеччини погодилися продовжити обговорення відкритих питань, вирішення яких необхідно для відновлення повноцінної роботи СЦКК. Досягнута домовленість, що помічники лідерів двох країн додатково попрацюють над умовами, які зробили б можливим повернення російських офіцерів до складу цієї структури", - йдеться в повідомленні.

Крім того, політики висловилися за швидкий обмін полоненими і підтримали оголошене контактною групою Різдвяне перемир'я.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко розповів про посилення СЦКК на Донбасі

Раніше Росія вирішила відкликати своїх представників з СЦКК. Таке рішення прийняли у зв'язку з запланованим 1 січня 2018 року новим порядком в'їзду в Україну громадян Росії, в тому числі введенням попереднього електронного повідомлення про намір відвідати країну.

Спільний центр по контролю і координації припинення вогню (СЦКК) - група з контролю за дотриманням мінського протоколу, в яку входять представники української та російської сторін, а також бойовиків ОРДЛО. Центр розпочав роботу 26 вересня 2014 року в місті Соледар Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Меркель і Путін обговорили повернення російських офіцерів на Донбас». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі