понеділок, 15 квітня 2019 10:19

"Мені 74, і я виглядаю краще, ніж він, а йому 47" — батько Ассанжа про здоров'я сина

"Мені 74, і я виглядаю краще, ніж він, а йому 47" — батько Ассанжа про здоров'я сина
Засновника WikiLeaks затримали в Лондоні 11 квітня. Фото:images11.esquire.ru

Батько засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа, Джон Шіптон, закликав владу Австралії допомогти синові та повернути його на батьківщину.

Батько Ассанжа, який проживає в австралійському місті Мельбурн, звернувся до прем'єр-міністра Австралії Скотта Моррісона і Міністерства закордонних справ і торгівлі та попросив "зробити щось", пише The Guardian.

"Можна знайти рішення, яке задовольнить всіх. На зустрічі сенатора і старшої посадової особи МЗС була розмова про екстрадицію Джуліана в Австралію", - заявив Шіптон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Радника Обами звинувачують у співпраці з Януковичем

Батько Асанжа також стурбований станом здоров'я сина. Він був шокований його затриманням.

"Я бачив, як його тягли вниз сходами, бачив копів. Мені 74, і я виглядаю краще, ніж він, а йому 47", — додав Шіптон.

Напередодні прем'єр-міністр Австралії заявив, що Ассанж не отримає "особливої" допомоги від країни і "йому нададуть звичайну консульську підтримку", яку отримав би будь-який австралієць.

Засновника WikiLeaks затримали у Лондоні 11 квітня, бо Еквадор відмовився надавати йому політичного притулку. Приводом для затримання стала неявка до британського суду 2012-го.

На території посольства Еквадору в Лондоні Ассанж провів майже 7 років, щоб уникнути екстрадиції в США, де його звинувачують у поширенні секретних документів.

Засновник викривальної платформи WikiLeaks Джуліан Ассанж, який уже 7 років переховується від американського правосуддя в посольстві Еквадору в Лондоні, розглядає можливість свідчити перед Сенатом США.

Зараз ви читаєте новину «"Мені 74, і я виглядаю краще, ніж він, а йому 47" — батько Ассанжа про здоров'я сина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі