неділя, 25 вересня 2022 13:08

"Ведмідь поранений" – прем'єр Польщі стривожив заявою про РФ

"Ведмідь поранений" – прем'єр Польщі стривожив заявою про РФ
Матеуш Моравецький вважає, що найближчим часом почнеться нова хвиля російської агресії проти України. ФОТО: ОП

Режим російського диктатора Володимира Путіна слабшає. Саме тому ескалація на фронті можлива найближчим часом.

Російський ведмідь поранений, заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, повідомляє "Польське радіо".

"На жаль, найближчим часом можна очікувати ескалації насильства й хвилі російської агресії. Це не змінює факту, що з кожним днем режим Путіна слабшає, втрачає кров і повітря", – заявив Моравецький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Польща посилить захист білорусько-польського кордону новими військовими батальйонами

Оголошена Путіним мобілізація мала налякати, але насправді вона свідчить не про силу Росії, а про глибоку кризу, у якій опинилася ця держава, додав Моравецький.

"Із самого початку вторгнення весь світ дивився на ганьбу російської армії, наповненої технікою минулої епохи й танками, кинутими посеред поля. Солдати, які потрапили в український полон, заявляли, що їм сказали, що вони їдуть на навчання, а не на війну", – заявив прем'єр.

Він звернув увагу на те, що президент РФ тривалий час уникав відправлення на війну етнічних росіян. Натомість туди їхали представники національних меншин.

"Тим більше приголомшлива реакція російського суспільства на новину про призов. Буквально після виступу Путіна російський інтернет захлиснула хвиля запитань про те, як уникнути призову в армію. А в пошуковій системі Google запанували запити: як зламати руку або як покинути Росію", – зазначив Моравецький.

Польський міністр підкреслив, що дивиться на російські протести з "легкою надією". І наголосив, що західна еліта "має прозріти".

Українці не вірять у російську пропаганду щодо Польщі й мають чітке уявлення про те, чому сусідня країна та її громадяни допомагають у боротьбі проти російського агресора. Про це йдеться доповіді Центру діалогу імені Юліуша Мерошевського.

У звіті наголошується на величезному рівні симпатії українців до Польщі та поляків в Україні. Тоді як рівень ворожості мізерно малий – менш як 1%.

Зараз ви читаєте новину «"Ведмідь поранений" – прем'єр Польщі стривожив заявою про РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі